Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Poletna šola trajnostne dediščine Univerze v Ljubljani

Vabljeni k sodelovanju na tretji Poletna šola trajnostne dediščine Univerze v Ljubljani z naslovom Industrijska dediščina za trajnostno prihodnost: prilagojena ponovna raba, ki bo potekala med 26. in 30. junijem 2023 na Fakulteti za arhitekturo in spletno na platformi Zoom. Poletno šolo pripravlja Interdisciplinarni inštitut Univerze v Ljubljani za trajnostno varstvo dediščine v sodelovanju z združenjem ICOMOS Slovenija in TICCIH Slovenja.

Tema letošnje poletne šole je celostno interdisciplinarno raziskovanje tako materialnih ostaline kot nesnovnih komponent industrijske dediščine ter v nadaljevanju oblikovanje predlogov kako industrijska območja s pomočjo prilagojene ponovne rabe vključevati v sodoben trajnostni razvoj.

Na poletni šoli bodo predavali ugledni mednarodni in slovenski strokovnjaki, ki se ukvarjajo z vprašanji industrijske dediščine in njene trajnostne prihodnosti. Osrednji predavatelj in mentor bo Dr. Miles Ogletorpe, predsednik The International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage - TICCIH.

Poletna šola je namenjena študentom magistrskega in doktorskega študija ter vsem strokovnjakom, ki se s to tematiko srečujejo v praksi: strokovnjakom s področja varstva kulturne dediščine, arhitekture in urbanizma, predstavnikom lokalnih skupnosti in odločevalcem na vseh ravneh v Sloveniji in širši regiji.

Poletna šola bo potekala v angleškem in slovenskem jeziku.

Vsi udeleženci bodo ob zaključku prejeli certifikat o udeležbi.

Za udeležbo na poletni šoli bodo študenti, vpisani na magistrske študijske programe, prejeli 3 ECTS (polna udeležba) ali 2 ECTS (delna udeležba - Zoom), študenti, vpisani na doktorski študijski program UL Arhitektura 5 ECTS (polna udeležba) 3 ECTS (delna udeležba – online).

Člani ZAPS bodo prejeli za udeležbo 6 točk.

Rok za prijavo je 15. junij 2023.

Več informacij o poletni šoli in programu: SLO   ANG

Prijavni obrazec: SLO  ANG  

Dodatne informacije: trajnostna.dediscina@fa-uni-lj.si

Notices

The Central Humanities Library

OHK FF departmental libraries during Easter holidays

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič