Zina - Vid Svetina

Toplo vabljeni na ogled razstave Vida Svetine v Galeriji Peti štuk. Razstava bo na ogled do 21. junija 2023.

Vid Svetina (1999) je vizualni umetnik in fotograf. Raziskuje analogno fotografijo in jo kombinira z abstrakcijo (včasih v temnici, drugod skozi mešano medijsko umetnost). Fotografijo je študiral na Visoki šoli Srečka Kosovela v Sežani, Slovenija. Je zelo impulziven umetnik, zato je nenehno v gibanju odkrivanja samega sebe skozi različne vizualne vidike. Trenutno se ukvarja z mešanjem analogne fotografije in abstraktnega konstruktivističnega slikarstva in ilustracije, tako da večinoma dela na platnu in papirju. 

Imel je že dve samostojni razstavi, prva je bila spletna razstava uličnih fotografij, posnetih v Budimpešti, druga pa je bila na ogled na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je razstavljal serijo »Grafike«. Prav tako so bila njegova dela del skupinske razstave Fotonične edicije 2 v sklopu Fotonične šole, ki jo pripravlja galerija Photon (1.9–16.9.2022). Eno izmed del pa je bilo tudi del razstave na Novi Univerzi v sklopu meseca oblikovanja (2022). Od 2. junija bo razstavljal tudi v prostorih Ministrstva za zunanje in evropske zadeve.

Otvoritev razstave bo 25. 5. 2023 ob 18. uri. Postavitev bo z nagovorom otvorila dekanja prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar.

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon