Alumniteka: Zakaj vse stvari rastejo?

Kako je na Zemlji sploh še kaj prostora, ko pa vse tako zelo raste – rastejo naše potrebe po energentih, raste populacija, raste in razvija se naše dojemanje sebe in okolja, rastejo naše celice, rastejo in spreminjajo se jeziki, ki jih govorimo. V tokratni izvedbi Alumniteke, ki bo 18. maja 2023 ob 18. uri na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, se bodo posvetili pojmu rasti iz najrazličnejših vidikov. Spraševali se bodo, kako poteka rast celice ter našo fizično rast primerjali z našo duhovno / osebnostno rastjo. Pogledali bodo v slovnične vode in razmišljali, kako raste in se razvija jezik ter kako tudi mi jezikovno rastemo. Raste pa tudi število živali – tako domačih kot rejnih. Posledica porasta živali je tudi to, da se tudi naš odnos do živali spreminja in se čedalje več sprašujemo o dobrobiti živali.

Sodelovale bodo:

  • dr. Lara Godec Soršak, alumna FF
  • doc. dr. Nada Žnidaršič, alumna BF
  • prof. dr. Andreja Avsec, alumna FF
  • prof. dr. Alenka Seliškar, alumna VF.

Alumniteko lahko v živo gledate in poslušate (in zastavite vprašanja) v četrtek, 18. maja 2023, ob 18. uri na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Pogovor bo vodila Renata Dacinger.

Če ste alumni ali študenti Univerze v Ljubljani, se na dogodek lahko prijavite prek portala alumniUL. Če še niste registrirani, se lahko hitro in enostavno registrirate in nato prijavite. 

Če bi si dogodek želeli obiskati, pa ne želite vstopiti v svoj klub alumnov, se lahko prijavite na tej povezavi.

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon