Interaktivno in izobraževalno predavanje o položaju romskih skupnosti v Sloveniji

Romski akademski klub in Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete vabita na interaktivno in izobraževalno predavanje o položaju romskih skupnosti v Sloveniji, njihovi zgodovini in kulturi ter vlogah, ki jih morebiti že zasedajo v slovenski družbi.

Pogovorili se bomo o inovativnih pristopih, ki bodo v pomoč pri informiranju in izobraževanju vseh o romski skupnosti. V sklopu inciative RomaSam je nastal tudi poučni animirani video, ki prikazuje Rome v različnih vlogah v slovenski družbi. Naslavljamo vse aktualne teme skupnosti, kakor tudi tiste, o katerih (še) ne govorimo, kot je recimo LGBT-aktivizem znotraj in za skupnost, vloga starejših, položaj izobraževanja Romov itd.

Predavanje bo v ponedeljek, 8. maja 2023, ob 13. uri v predavalnici P4 na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo, Zavetiška 5. 

Predavanje bo vodil Sandi Horvat, mag., predstavnik romske skupnosti in predsednik Romskega akademskega kluba, novinar in voditelj romskih oddaj na RTV Slovenija.

Letak

 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon