Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Razpis za poletno šolo Bovec 2023

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani razpisuje 4 mesta za udeležbo na tradicionalni mednarodni Poletni šoli Bovec, ki bo potekala od 9. do 23. julija 2023. Poletne šole Bovec se, poleg Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, vsako leto udeležujejo študentke in študenti z Univerze v Celovcu, Univerze v Trstu, Univerze v Vidmu, Univerze na Primorskem, Univerze na Reki in Univerze v Osijeku.

V okviru Poletne šole Bovec v dopoldanskem času potekajo jezikovni tečaji slovenskega, nemškega, hrvaškega, italijanskega in furlanskega jezika, v popoldanskem času pa se odvijajo tematske delavnice. Tema poletne šole je: »CROSS-BORDER CONCEPTS AND PRACTICES: Concepts and Practices of (Un)doing Borders in Humanities & Society«.

Poletna šola je namenjena študentkam in študentom FF UL. Na razpis se lahko prijavijo študentke oz. študenti s statusom, ki so v tekočem študijskem letu opravili vsaj 8 KT obveznosti ali po najmanj 5 ECTS v zadnjih 3. semestrih in imajo predznanje jezika na začetni stopnji, za jezik na katerega se prijavljajo (razen za furlanščino). V primeru, da bo prijavljenih več kandidatk oz. kandidatov kot je razpisanih mest, bodo kandidatke oz. kandidati izbrani na podlagi študijske uspešnosti in letnika študija - prednost bodo imeli študentke oz. študenti višjih letnikov in študentke in študenti podiplomskega študija.

Izbrane kandidatke oz. kandidati morajo prispevati 110,00 € pristopnih stroškov. Ostale aktivnosti na poletni šoli so brezplačne in vključujejo bivanje v enoposteljnih sobah s polpenzionom v Hotelu Alp, udeležbo na jezikovnih tečajih ter spremljevalnih dejavnostih (ekskurzijah, ogledih ipd.).

Razpis in dokumentacija so dostopni na spletni strani.

Več informacij o Poletni šoli Bovec je na voljo na spletni strani.

Informativni dan bo v sredo 19. 4. 2023 ob 11.30 v učilnici 410.

Prijavna dokumentacija:
1.           Izpolnjen prijavni obrazec
2.           Motivacijsko pismo
3.           Dokazilo o znanju jezika (razen za furlanščino)

Rok za oddajo prijav je ponedeljek 15. 5. 2023. Prijavo pošljite na e-naslov: anja.golec@ff.uni-lj.si

O izboru bodo kandidatke in kandidati obveščeni po e-pošti, predvidoma do 25. 5. 2023.

Notices

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Primož Jurko

Department of History

Change of Office Hours Alenka Cedilnik

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Change of Office Hours Jelena Filipović

Faculty of Arts

Participate in the student essay contest