Etnološki tabor treh dolin 2021

Študentke in študente etnologije in kulturne antropologije ter zainteresirane študente sorodnih humanističnih in družboslovnih smeri vabimo k udeležbi na Etnološkem taboru treh dolin 2021. Ob dopoldnevih boste na predavanjih spoznavali sodobne etnološke in antropološke pristope k preučevanju mladih, prihodnosti, dediščine, infrastrukture in mobilnosti, nato pa boste izbrane teme osvetljevali in poglabljali tudi sami z etnografskim raziskovanjem na Solčavskem. Ob večernem druženju bo ob razvedrilu čas tudi za analizo in evalvacijo zbranega gradiva. Na taboru boste sodelovali tako s priznanimi slovenskimi etnologi in kulturnimi antropologi kot z lokalnimi akterji in prebivalci Solčavskega.  

Izsledki zbranega gradiva bodo v letu 2022 predvidoma objavljeni v publikaciji Razgledi treh dolin, zato je tabor odlična priložnost tudi za objavo vaših besedil.  

Udeležba na taboru se študentkam in študentom Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo lahko prizna kot praksa in/ali kot preliminarna raziskava za morebitne diplomske in magistrske naloge, regionalno vezane na Solčavsko. 

Tabor bo potekal med 22. in 27. septembrom 2021
Število prostih mest: 15 
Kotizacija: 75-90 € in vključuje bivanje (5 nočitev), dva obroka dnevno (zajtrk in večerja), predavanja in večerni program. 
Bivanje s polpenzionom je urejeno na planšariji Logarski kot (2- in 3-posteljne sobe). Na voljo bosta mesna in brezmesna (veganska) prehrana. 

Prijave do zapolnitve prostih mest zbiramo na naslovu: etnoloskitabor@gmail.com, kjer smo vam na voljo tudi za vsa morebitna vprašanja.

Rok za prijavo na tabor: 15. julij 2021

Več informacij ter program

Events

10. 09. 2020
Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

28. 09. 2020
International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

10. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation for international students

28. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

04. 11. 2020
Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon