Jezikovod: učbenik za izpopolnjevalce na tečajih slovenščine kot drugega/tujega jezika

Jezikovod: učbenik za izpopolnjevalce na tečajih slovenščine kot drugega/tujega jezika

Urednik: Metka Lokar
Avtor: Ina Ferbežar, Nataša Domadenik

Jezikovod je učbenik in delovni zvezek za tuje govorce slovenščine na izpopolnjevalni ravni in njihove učitelje, v katerem so na 132 straneh zbrana besedila na različne teme in vaje za razumevanje teh besedil, poleg tega pa še vaje za govorjenje in pisanje ter utrjevanje slovnice. Vsa besedila znotraj posamezne enote so vsebinsko povezana s temo, kar naj bi pripomoglo k učinkovitemu širjenju besednega zaklada znotraj posamezne teme. Obravnavane teme, in hkrati tudi naslovi posameznih enot, so: Učenje jezika, Stereotipi, Izseljevanje, Tudi to je slovenščina, Ekologija, Sodobne družine, Subkultura, Genetika, Slovenski film. Knjiga bo zaradi pestrosti tem, načina obravnave avtentičnih, zvrstno zelo različnih in zanimivih besedil ter tipološko raznolikih vaj ob njih zanimiva tudi kot priročnik za učitelje in profesorje slovenščine ali dopolnilno gradivo pri delu z dijaki in odraslimi. Učbeniku z duhovitimi ilustracijami Alenke Čuk je dodana zgoščenka (k vsaki enoti sodi vsaj en posnetek).

Leto izida: 2021

Št. strani: 132

ISBN: 9789612371159

Redna cena: 27,00 EUR
Nazadnje ogledano
Podobne publikacije
700

publikacij

300

avtorjev in avtoric

Dogodki

07. 05. 2024
Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje

Jezikoslovni dan: 2. študentska konferenca Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje

24. 04. 2024
Oddelek za psihologijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Alumniteka: Naš planet na krožniku: kritični razmisleki o trajnostnih prehranskih sistemih

24. 04. 2024
Oddelek za prevajalstvo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Karierni dan Oddelka za prevajalstvo

24. 04. 2024
Oddelek za arheologijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Vabilo na gostujoči predavanji strokovnjakov Univerze na Dunaju

23. 04. - 25. 04. 2024
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Festival hrane za možgane: O meniju prihodnosti z znanstvenicami in znanstveniki