Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Razpis za Nagrado Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo za najboljše terenske vizualne in avdiovizualna izdelke 2022 in 2023 – rok za oddajo je 5.5.2022

Študente_ke vseh stopenj, tudi doktorske, ter alumne Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo vabimo, da se s svojimi video izdelki, fotografijami in risanimi izdelki, ki ste jih ustvarili v (koledarskih) letih 2022 in 2023, potegujete za Nagrado OEiKA za najboljše terenske vizualne in  avdiovizualne izdelke.

Poleg terenskih fotografij  in etnografskih filmov so dobrodošle tudi risbe s terena ali drugi risani izdelki povezani z etnologijo, antropologijo, folkloristiko (posamezne risbe, serija, strip…). Razpisujemo tudi priznanje za TikTok video ali serijo videov na teme, povezane z etnologijo, antropologijo in folkloristiko.  

Kandidati oziroma kandidatke fotografije ali risbe pošljite na naslov eikaforvideo@gmail.com do 5.5.2023. Filme oziroma videe pošljite po We transferu na naslov: sarahlunacek@gmail.com, kamor dopišite tudi podatke o filmih, ki jih pošljite tudi na eikaforvideo@gmail.com; Dopišite tudi, ali dovoljujete objavo na spletu.

Vsak lahko odda do pet fotografij (posamične ali serija), en etnografski film oz video, povezan z antropologijo in en ali serijo tik-tok videov. Risani izdelki naj bodo v pdf formatu. Vsi izdelki naj bodo opremljeni z imenom avtorja_ice, naslovom izdelka, datumom ter krajem nastanka.

Priznanja bodo podeljena na Etno je fletno, ki bo 25. maja 2023.

Izdelke bo izbrala komisija. Nagrajeni izdelki bodo objavljeni na oddelčni spletni strani in na Facebook strni oddelka. Izbor najboljših fotografij in risanih izdelkov bo razstavljen v prostorih OEiKA. Izbor filmov bo prikazan na OEiKA in ob dovoljenju protagonistov tudi na Oddelčnem You tube kanalu (Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo.  

Nagrajene fotografije in film ter razstava izbranih fotografij za leto 2021/22 so dostopni na spletni strani FF:

https://etnologija.ff.uni-lj.si/nagrade-eika-za-studentska-avdiovizulan…

Obvestila

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

ODPRTOST TAJNIŠTVA

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

ODPOVED SEMINARJA / CANCELLATION OF THE SEMINAR  (PODJED)

Osrednja humanistična knjižnica

Trajni dostop do zbirke Dictionnaire des philosophes antiques - online

Osrednja humanistična knjižnica

Knjižnica Oddelka za azijske študije, četrtek, 7. 12. 2023

Oddelek za zgodovino

Sprememba GU Alenka Cedilnik