Oddelek za zgodovino

Razpis za kratkoročne doktorske mobilnosti 2021-22 - izvedba v letnem semestru

Pozdravljene, pozdravljeni! 

 

Poleg rednega razpisa za študijske mobilnosti Erasmus+ za študijsko leto 2022/23 je zdaj odprt tudi razpis v okviru programa Erasmus+, ki je namenjen doktorskim študentkam_študentom in omogoča kratkotrajne mobilnosti študentk in študentov v trajanju od 5 do 30 dnihttps://www.ff.uni-lj.si/studij/mednarodna-pisarna/erasmusUpravičeno obdobje izvedbe je letni semester: od 14. 2. 2022 do 30. 9. 2022.

 Razpis vam omogoča delo v arhivu ali študijski obisk pri profesorici_profesorju v tujini, v vsakem primeru si poiščite mentorico_mentorja izmenjave = profesorico_profesorja v tujini (z njo_njim se boste npr. sestali na govorilnih urah, nato pa boste npr. delali v arhivu v istem mestu v okviru disertacije). Možnosti, da bo izmenjava mogoča, so velike - v primeru interesa vnaprej kontaktirajte oddelčnega koordinatorja dr. Zwittra, da vam sporoči, ali je izmenjava k želeni mentorici_mentorju

 mogoča (odvisno je, seveda, od njene_njegove ustanove, ne od nje_njega osebno).

Razpis omogoča izvedbo študijske izmenjave ali prakse in bo odprt za sprotne prijave študentk in študentov v VIS-u pod letom 2021/22.

 

Prijavo je potrebno oddati vsaj 30 dni pred začetkom mobilnosti in ne več kot 60 dni pred začetkom mobilnosti.

 

Erasmus+ kratkoročna mobilnost doktorskih študentov za ŠTUDIJ

 

Prijavi je obvezno priložiti:

 

 • Erasmus+ sporazum za študij (Learning Agreement for Studies), podpisan s strani študenta, oddelčnega (dr. Zwitter) in tujega Erasmus+ koordinatorja (najdete sami na spletni strani oddelka/inštituta, ki vas bo gostil, ali pa kontaktirajte tamkajšnje tajništvo in prosite za kontakt oddelčne koordinatorice_koordinatorja),

   

 • načrt raziskovanja, potrjen s strani domače in gostujoče institucije (želeno mentorico_mentorja izmenjave v tujini kontaktirate sami).

   

Erasmus+ kratkoročna mobilnost doktorskih študentov za PRAKSO

 

Prijavi je potrebno obvezno priložiti:

 

 • Erasmus+ sporazum za prakso (Learning Agreement for Traineeship), podpisan s strani študenta, oddelčnega (dr. Zwitter) in tujega Erasmus+ koordinatorja ter z opredeljeno vsebino prakse.

   

   

V primeru interesa se, če je le mogoče, udeležite tudi Informativnega dne za Erasmus+ doktorske mobilnosti, ki bo v sredo, 15. 12. 2021, ob 13. uri preko aplikacije ZOOM, organizira pa ga Mednarodna pisarna FF UL:

 

Povezava:

 

https://uni-lj-si.zoom.us/j/93445679961

 

 

Več na: https://www.ff.uni-lj.si/studij/mednarodna-pisarna/erasmus

 

Na razpis se lahko prijavite tudi zaposleni študentke_študentje (vendar je v tem primeru vaša odgovornost, da z DURS-om uredite plačilo davka: v skladu s pravili Republike Slovenije bo ta Erasmus dohodek za zaposlene obdavčen). 

Prav tako se na ta razpis lahko prijavite, če se boste prijavili tudi na daljšo Erasmus študijsko izmenjavo - ob standardni omejitvi = vsota vseh Erasmus izmenjav znotraj iste študijske stopnje (npr. dr. študija) ne sme presegati 12 mesecev.

 

Obvestila

Zaprtje tajništva

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Objavljen razpis ERC Advanced Grant 2022

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Francosko republiko v okviru Programa PROTEUS v letih 2023 in 2024

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Obzorje Evropa: raziskave in inovacije na področju kulturne dediščine ter kulturnih in ustvarjalnih panog za leto 2022

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Obvestilo o odprtih razpisih Razvojnega sklada UL v letu 2022

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Možnost opravljanja delovne prakse v okviru Dežele kozolcev

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Razpis za udeležbo na poletni šoli v organizaciji Skupnega raziskovalnega središča (JRC) in iniciative SciArt (Ispra, Italija)

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Objava nove različice osnutka prijavne vloge za razpise v okviru program Obzorje Evropa

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Anketa o praksah upravljanja z raziskovalnimi podatki

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Spletni dogodki v okviru 1. razpisov transnacionalnih programov INTERREG