Oddelek za slovenistiko

Pogovor o študiju slovenistike

V torek, 9. marca 2021, bo ob 18.00 v spletnem okolju Zoom potekal pogovor o študiju slovenistike 1. in 2. stopnje enopredmetnih in dvopredmetnih (pedagoških in nepedagoških) študijskih programov.

Posvet, ki ga bomo sooblikovali študentke in študenti skupaj s profesorji in profesoricami, bo vodila predstojnica oddelka red. prof. dr. Mateja Pezdirc Bartol. Pogovor je namenjen skupnemu načrtovanju izvedljivih sprememb slovenističnih študijskih programov in razpravi o obstoječih predlogih za spremembe. Po uvodni besedi predstojnice in članov oddelčne komisije za kakovost bomo razpravljali o kakovosti študija in skušali razrešiti nekatera ponavljajoča se pereča vprašanja. Letos bosta zaradi trenutne epidemiološke situacije v ospredju temi opravljanja izpitov na daljavo in študija na daljavo nasploh.

Pogovor bo potekal v sproščenem ozračju, saj si profesorice in profesorji želijo pridobiti mnenje študentov in študentk in predvsem njihove ideje, ki bi lahko pripomogle k izboljšavam študija slovenistike. Zaželena so kakršna koli opažanja glede študija slovenistike, morebitne izboljšave, izpostavitev problematik ipd. Zbiramo jih tule:

Povezava do dogodka

Meeting ID: 910 5625 6265

Passcode: 293708

Obvestila

Štipendije Utrechtske mreže za študente in mlade raziskovalce Univerze v Ljubljani

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Poziv za prijavo najboljših diplomskih in magistrskih del

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Objava volilnih imenikov - 2. krog volitev rektorja

Oddelek za prevajalstvo

Prevajanje - delo

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Vabilo na zagovor diplomskega dela