Otvoritev razstave o Joannisu Kapodistriasu v srbščini

Foto: Biljana Babić

Foto: Biljana Babić

Razstavo o Joannisu Kapodistrisu, ki je letos prejela nagrado Univerze v Ljubljani za posebne dosežke na področju obštudijskih dejavnosti, so v petek, 9. 12. 2022, odprli v srbskem jeziku v Centru za grške študije Univerze v Banja Luki.

Za prevod v srbski jezik sta poskrbeli dekanja tamkajšnje Filološke fakultete prof. dr. Biljana Babić ter študentka Oddelka za klasično filologijo in Oddelka za slavistiko Filozofske fakultete Katarina Peklaj, na otvoritvi pa so poleg ge. dekanje spregovorili še veleposlanik Republike Grčije v Sarajevu Nj. E. Dimitris Papandreou, prof. dr. Jerneja Kavčič z Oddelka za klasično filologijo Filozofske fakultete ter Matic Kristan (študent Oddelka za klasično filologijo in Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete) kot predstavnik študentov, ki so pripravljali razstavo. Razstava bo v Banji Luki na ogled do 15. 1. 2023, in sicer v galeriji Đura Jakšić tamkajšnje Filološke fakultete.

Postavitev razstave v srbskem jeziku sta omogočila Veleposlaništvo Rebublike Grčije v Sarajevu ter Grško ministrstvo za zunanje zadeve – Generalni sekretariat za grško diasporo

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)