Doc. dr. Luka Repanšek prejel svečano listino za mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter visokošolske sodelavke in sodelavce Univerze v Ljubljani

Doc. dr. Luka Repanšek s prejeto listino

Doc. dr. Luka Repanšek s prejeto listino

Doc. dr. Luka Repanšek z Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje Filozofske fakultete je na slavnostni seji Senata Univerze v Ljubljani 29. novembra 2022 prejel svečano listino za mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter visokošolske sodelavke in sodelavce Univerze v Ljubljani.

Doc. dr. Luka Repanšek je globoko predan svoji stroki in pedagoškemu poklicu. Je prejemnik več domačih in mednarodnih nagrad, med drugim Univerzitetne Prešernove nagrade za diplomsko delo, nagrade mednarodnega združenja Indogermanische Gesellschaft (2015) za najboljšo doktorsko disertacijo na področju indoevropskega primerjalnega jezikoslovja na svetu, Srebrni znak ZRC SAZU (2017) za najbolj odmeven doktorat s področja humanistike in družboslovja doma ter priznanje Študentskega sveta za nadpovprečno pedagoško delo (2019/2020). Je avtor 25 samostojnih izvirnih znanstvenih člankov, ene znanstvene in ene strokovne monografije, avtor dveh visokošolskih učbenikov (Berilo vedske proze ter Učbenik klasičnega sanskrta) in glavni soavtor tretjega (Razgledi po staroindijski književnosti) v skupnem obsegu 1500 strani ter urednik dveh knjižnih zbirk, ki ju je tudi zasnoval (Studia Indogermanica Labacensia, Florilegium Indogermanicum). Ob tem za študente redno pripravlja dodatna študijska gradiva v obliki skript, ki trenutno obsegajo preko 950 strani (Vadnica klasičnega sanskrta, Stara irščina, Gotščina, Stara iranščina, Stara angleščina, Partščina in srednja perzijščina ...). V preteklem študijskem letu je kot gostujoči profesor indo-iranistike deloval na prestižni italijanski univerzi La Sapienza.

Njegovo dosedanje izjemno delo je navdušilo univerzitetno komisijo, ki ga je enoglasno posebej izpostavila kot najboljšega med enajstimi letošnjimi prejemniki svečane listine.

Za prejeto priznanje mu iskreno čestitamo!

Zadnje novice

Sing-a-Vision: izzivi so končani, spomini posejani

Uvodni govor dekanje na zaključni prireditvi Sing-a-Vision

Bilateralno srečanje zagrebškega in ljubljanskega oddelka za geografijo

Skupinska fotografija udeležencev srečanja

Javna promocija doktoric in doktorjev znanosti Univerze v Ljubljani

Doktorice in doktorji znanosti s Filozofske fakultete (foto: Bor Slana/STA)