Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani

Zaradi epidemioloških razmer bodo tudi letos Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani preselili na splet. Vabljeni k spremljanju dogodka na Facebook profilu Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, v četrtek, 11. novembra 2021, ob 17. uri.

Inovacije bo predstavilo 12 finalistk/finalistov (6 v kategoriji študentke/študenti in alumne/alumni, 6 v kategoriji raziskovalke/raziskovalci). Kratke predstavitve finalnih inovacij si lahko preberete tukaj.

Najboljše tri inovacije v vsaki kategoriji bodo prejele denarno nagrado iz Rektorjevega sklada v skupni vrednosti 12.000 evrov in pomoč pri vstopu na trg.

Natečaj Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani poteka v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem (LUI). Je spodbuda za študentke/študente, raziskovalke/raziskovalce, pedagoške sodelavke/sodelavce in alumne Univerze v Ljubljani, da s svojimi inovacijami vstopijo na trg. K sodelovanju vabimo vse, ki imajo tehnološke in netehnološke inovacije ter inovativne podjetniške ideje.

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju